3 February 2013

Gateau ''NAPOLEON''. / Prajitura ''NAPOLEON''



Prajitura Napoleon este un desert delicios.
(M-am inspirat de aici)
Ingrediente:
*250gr unt(de la frigider)
*0.5kg faina
*1 lingurita de sare
*100ml apa
*1 ou (la temperatura camerei)

Crema:
*0.5l lapte
*2 oua
*3 linguri faina
*100gr zahar
*extract de vanilie
*50gr unt
*600ml smantana grasa

 Intr-un bol adaugam faina,untul dat prin razatoare(untul trebuie sa fie rece),apa,oul si o lingurita de sare.Din acest amestec facem un aluat molcut.Tinem aluatul la frigider pentru minimum 2 ore.Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 4 parti egale,din care facem 4 foi pentru prajitura si le coacem pentru 15 minute la 200 grade.
Crema o pregatim pe baia de aburi.Adaugam in bol laptele,faina,ouale si zaharul.Amestecam totul  pina se ingroasa crema.
Adaugam untul si extractul de vanile in compozitie,amestecam totul si lasam la rece pentru 1 ora.
Intre timp mixam smantana grasa cu 100gr zahar.
 Dupa ce crema s-a racit,adaugam crema de smantana si incorporam totul.
Incepem sa ungem foile cu aceasta crema.


Aici va prezint o sectiune din aceasta prajitura.

Enjoy!!!

1 comment:

  1. hhhmmmm, crocanta si cremoasa asa cum imi place, nu am mai gustat dar la cum arata sigur imi va place ;)

    ReplyDelete