Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 800g branza de vaci
- 4 oua
- ceapa verde
- marar
- sare(dupa gust)
- 150ml ulei
- 100ml lapte
Pregatiti foile pentru placinta(notati: fiecare pachet contine aprox. 12-13 foi). E necesar sa le acoperiti cu un prosop,deoarece se usuca foarte repede si e foarte dificil de lucrat cu ele.
Amestecati branza de vaci cu 3 oua,ceapa verde si mararul tocat marunt si putina sare.
Pe masa de lucru incepem cu prima foaie de placinta,ungeti toata foaia cu ulei,puneti deasupra a doua foaie si o ungeti iarasi cu ulei,adaugam branza de vaci si rotim placinta.In acest mod pregatiti toate celelalte placinte.
Amestecati bine laptele cu un ou,si toata aceasta compozitie o turnati deasupra placintelor.
Dati tava la cuptor pentru 45 min la 200C.
Cind le scoateti placintele din cuptor, e de preferat sa le tineti acoperite cu un prosop pentru 10-15 min.
Le puteti servi calde sau reci.
Aceste placinte sint foarte usor de preparat,aromate,extrem de pufoase si delicioase.
Interesanta combinatie! Eu cand fac foi de placinta cu branza de vaci, le fac dulci.
ReplyDeleteAi dreptate!! Si cele dulci sint absolut delicioase. :-*
Deletearata super si e numai binevenita in orice moment al zilei, foarte reusita, delicioasa si apetisanta :)
ReplyDelete