17 February 2013

Prajitura ''TIRAMISU''

                       Prajitura'TIRAMISU' este delicioasa, racoritoare si foarte placuta!!


Ingrediente:

  • 2 pachete piscoturi(400g)
  • 150 ml cafea tare
  • 25 ml brandy sau esenta de rom
  • 250g crema mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 100g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • cacao pudra(pentru decorat)
Modul de preparare:

 Intr-un bol mare,amestecati crema de mascarpone cu un mixer electric pina devine consistenta.
Intr-un bol separat amestacati frisca cu zaharul si esenta de vanilie.
Incorporati crema de frisca si crema de mascarpone impreuna.
Intr-un vas micut adaugam cafeaua si brandy,fiecare piscot in parte il inmuiati cite putin in cafea.
Pregatiti o tava de sticla adanca,turnati o treime din crema,incepeti sa aranjati primul strat de piscoturi,turnati deasupra a doua parte din crema,iarasi incepem cu al doilea strat de piscoturi.La sfirsit,turnam restul de crema deasura.


Tineti la frigider pentru 3-4 ore, inainte de a dervi decorati prajitura cu  cacao pudra.



POFTA BUNA!!!

2 comments:

  1. o prajitura excelenta care imi place mult si as manca-o oricand in orice moment, arata bine si foarte reusita ;)

    ReplyDelete