15 June 2013

Cherry Cake. / Tort cu visine.

Tort cu visine - o combinatie divina dintre ciocolata,frisca si visine acrisoare.

Ingrediente:
  • 125g margarina
  • 125 zahar
  • 2 oua
  • 100g faina
  • 25g praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
Crema:
  • 300g frisca
  • 75g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150g visine din conserva
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180C.
Tapetati o tava rotunda pentru tort cu hartie de copt.
Intr-un bol,mixati margarina si zaharul pina obtineti o compozitite cremoasa.Adaugati ouale unul cite unul.Dupa ce incorporati ouale,adaugati faina cernuta,praful de cacao si praful de copt.Dupa ce ati mixat totul bine,turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 25-30 minute pina trece testul cu scobitoarea.
Lasati blatul la racit,dupa ce s-a racorit complet,taiati blatul in 2 parti egale.
 Pentru crema,mixati frisca cu zaharul si extractul de vanilie.
Visinele din conserva,scurgeti-le bine de suc si adaugati putina zeama de lamaie.
Incepeti sa asamblati tortul.Pe primul strat decorati  cu frisca si visine,



continuati in acelasi mod si pe al doilea strat.


Rezultatul este fenomenal,un tort foarte simpul, super delicios si aromat!!!




Enjoy!!!

7 comments:

  1. Ma duce cu gandul la tortul "forret noire" pe care il ador!

    ReplyDelete
  2. Multumesc!! :-) Sinteti foarte dragute!

    ReplyDelete
  3. Un deliciu, as fura si eu o felie!

    ReplyDelete
  4. Minunat arata... servesc o bucata. Pup!

    ReplyDelete
  5. Arata delicios si apetisant!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete