15 March 2013

Honey and walnut cake. / Chec simplu cu miere si nuci.

            Va propun o reteta de chec simplu,foarte usor de preparat,putine ingrediente,delicios si foarte pufos.




Ingrediente:

  • 225g miere de albine
  • 6 oua (la temperatura camerei)
  • 110g faina (cernuta)
  • 110g nuci maruntite
  • 100 ml lapte
  • zahar pudra(pentru decorat)
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180C si pregatiti o tava de copt de 24-26 cm diametru pe care o tapetati cu hartie de copt.In timp ce pregatiti toate ingredientele,mierea de altine turnati-o intr-un borcanel sau intr-un pahar si il plasati intr-un vas cu apa calduta,in felul asta mierea de albine va deveni fluida.
Separati galbenusurile de ou si puneti-le in tr-un bol,adaugati mierea si mixati bine.
Adaugati faina cernuta,putin cite putin,apoi puneti nucile maruntite.Dupa ce ati amestecati totul,adaugati si laptele.
Albusurile de ou le bateti spuma si le adaugati la compozitie,folositi o spatula sau o lingura de lemn pentru a incorpora spuma de albus cu toata compozitia.



Turnati totul in tava si coaceti pentru 45-50 minute.



Pentru a va asigura ca blatul este copt,verificati cu o scobitoare.



Dupa ce checul este gata,lasati-l la racit,cind este complet rece il scoateti din tava.
Decorati checul cu zahar pudra.



Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment