Placinta Pastorului este o placinta din carne cu crusta din piure de cartofi.O reteta originara din din Irlanda ce a aparut in 1791.Reteta originala a acestei placinte contine carne de oaie,dar eu am inlocuit cu carne de porc.Este una dintre cele mai rapide retete de preparat si tocmai perfecta pentru o cina in familie.
Ingrediente:
- 500g carne de porc tocata
- 1 morcov
- 1 praj
- 1 ceapa medie
- 1 ardei gras
- 2 rosii(taiata cubulete)
- 1 frunza de dafin
- 50 ml ulei
- 150 ml apa
- 50 ml vin alb
- 1 lingura pasta de rosii
- piper
- sare
- parmezam
- 5 cartofi medii (500g)
- 25g crema de branza(Philadelphia)
- 25g unt
- sare(dupa gust)
Setati cuptorul la 200C.
Intr-o tigaie adanca,punem uleiul,adaugam ceapa taiata rondele,morcovul ras,ardeiul gras taiat cuburi,rosiile cuburi si calim putin.Adaugam carnea tocata,amestecam bine cu o lingura de lemn.Dupa ce carnea s-a calit un pic adaugati pasta de rosii,apa,vinul si toate condimentele.Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Pentru piureu,curatiti cartofii de coaja si ii fierbeti.Cind sint gata,adaugati crema de branza,untul si amestecati bine.
Deasupra presarati cu parmezam dat prin razatoare.
Dati caserola la cuptor pentru o jumatate de ora.Serviti aceasta placinta delicioasa cu o salata din legume.
Senzational!!!
Deliocioasa placinta asta!
ReplyDelete