3 April 2013

Aubergine and chickpea curry. / Curry de vinete si naut.

        Ador la nebunie retelele de curry,fie preparate cu carne sau doar cu legume.Astazi va prezint o reteta simpla de curry.Consider ca fiecare dintre noi detine in bucatarie condimente indiene.In orice moment puteti prepara o reteta indiana savuroasa cu aceste condimente.


Ingrediente:
  • 1 vanata medie
  • 1 conserva naut
  • 2 cartofi medii
  • 2 rosii medii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe medii
  • 1/2 lingurita chimion( cumin )
  • 1/2 lingurita praf de curry
  • 1/4 lingurita praf de ardei iute
  • 1/4 lingurita paprika
  • 100 ml apa
  • sare,piper
  • patrunjel tocat
  • 1 pachet lipii indiene
Modul de preparare:

    Intr-o tigaie incinsa cu ulei,adaugati ceapa taiata rondele si caliti pentru citeva minute.Cind ceapa s-a inmuiat,adaugati condomentele(chimion,curry,paprika,ardei iute) si lasati la prajit pentru maximum un minut.
Adaugati cartofii si vanata taiata cubulete si nautul.Amestecati totul,puneti apa,usturoiul,rosiile taiate marunt,condimentati curry-ul cu sare si piper si lasati la fiert pe foc mic.
Aveti grija sa amestecati din cand in cand.
Cand este gata decorati cu patrunjel tocat marunt.
Puteti servi curry cu lipii indiene.
Delicios!!!




Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment