31 March 2013

Red Velvet cake. / Tort ''Red Velvet''

        Acest tort,care arata superb,este perfect pentru orice fel de serbare. Este necesar sa folositi un colorant alimentar de calitate,in caz contrar veti avea un tort de cacao.Combinatia perfecta dintre culoarea rosie a blatului si crema alba ofera un aspect exceptional.

Ingrediente pentru pandispan:
  • 150g unt nesarat (la temparatura camerei)
  • 150g zahar
  • 3 oua (la emperatura camerei)
  • 150g faina
  • 30g praf de cacao
  • 4 linguri iaurt
  • 4-5 lingurite colorant rosu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura lapte
  • esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
  • 500g crema de branza (Philadelphia)
  • 200g zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • fulgi de cocos (pentru decorat)
Modul de preparare:

   Setati cuptorul la 180C si tapetati cu hirtie de copt o tava de 22 cm diametru.
Mixati untul,zaharul si esenta de vanilie impreuna intr-un bol,adaugati galbenusurile de ou cite unul pe rind,mixati continuu dupa fiecare galbenus adaugat.
Iaurtul il amestecati cu colorantul rosu si adaugati la compozitie.
Incorporati faina,praful de copt,praful de caco si laptele si mixati totul impreuna pentru aproximatix 4 minute.


   Albusurile de ou le bateti spuma si le adaugati la compozitie,folositi o lingura de lemn sau o spatula pentru a incorpora albusul de ou.


   Turnati compozitia in tava de copt si dati la cuptor pentru 50-55 de minute.Faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca pandispanul este bine copt.
Scoateti blatul de la cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti crema pentru tort. Mixati crema de branza cu zaharul pudra,adaugati zeama de lamaie si continuati sa mixati pentru 2 minute.
Taiati blatul pentru tort in 2 parti egale si ungeti cu crema .
Decorati tortul cu fulgi de cocos.


 Super delicios!!!!



Enjoy!!!

5 comments:

  1. Ce bine arata!! Frumoasa culoare a iesit ;)

    ReplyDelete
  2. De mult timp ma tot gandesc sa fac un Red Velvet Cake dar nu gasesc colorantul potrivit. Nu imi place ce gasesc in supermarket. Imi poti spune te rog ce ai folosit caci ti-a iesit o culoare tare frumoasa. Cred ca a fost si tare buna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna Liana. Multumesc pentru mesajul tau. Sincer sa iti spun am avut putine batai de cap sa gasesc un colorant bun. Cu putin timp in urma am incercat sa fac acest tort si am folosit un colorant de la DrOetker,a fost cea mai proasta alegere,mi-a iesit o culoare cafenie in loc de rosu si gustul blatului a fost oribil.La acest tort am incercat un colorant nou iesit pe piata ''Silver Spoon Food Colour''.Aici in UK il gasim cam in toate supermarket-urile.Sint foarte multumita de rezultat.Sper ca ti-am fost de ajutor.

      Delete
  3. excelenta, o reteta reusita, delicioasa, pufoasa, apetisanta si foarte savuroasa, care iti face pofta instantaneu, doar cand privesti pozele si procedeul de preparare, yummy :D

    ReplyDelete