15 March 2013

Honey and walnut cake. / Chec simplu cu miere si nuci.

            Va propun o reteta de chec simplu,foarte usor de preparat,putine ingrediente,delicios si foarte pufos.




Ingrediente:

  • 225g miere de albine
  • 6 oua (la temperatura camerei)
  • 110g faina (cernuta)
  • 110g nuci maruntite
  • 100 ml lapte
  • zahar pudra(pentru decorat)
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180C si pregatiti o tava de copt de 24-26 cm diametru pe care o tapetati cu hartie de copt.In timp ce pregatiti toate ingredientele,mierea de altine turnati-o intr-un borcanel sau intr-un pahar si il plasati intr-un vas cu apa calduta,in felul asta mierea de albine va deveni fluida.
Separati galbenusurile de ou si puneti-le in tr-un bol,adaugati mierea si mixati bine.
Adaugati faina cernuta,putin cite putin,apoi puneti nucile maruntite.Dupa ce ati amestecati totul,adaugati si laptele.
Albusurile de ou le bateti spuma si le adaugati la compozitie,folositi o spatula sau o lingura de lemn pentru a incorpora spuma de albus cu toata compozitia.



Turnati totul in tava si coaceti pentru 45-50 minute.



Pentru a va asigura ca blatul este copt,verificati cu o scobitoare.



Dupa ce checul este gata,lasati-l la racit,cind este complet rece il scoateti din tava.
Decorati checul cu zahar pudra.



Pofta buna!!!

10 March 2013

Chocolate cake and cheese cream. / Tort de cacao si crema de branza.


 Ingrediente pentru pandispan:

  • 150g unt nesarat(temperatura camerei)
  • 150g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua(la temperatura camerei)
  • 4 linguri de iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g praf de cacao
  • 1 lingura lapte
Ingrediente pentru crema:

  • 50g unt
  • 300g crema de branza(Philadelphia)
  • 100g zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ciocolata(pentru decorat)
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180C,pregatiti o tava de 22 cm diametru.
Mixati untul,zaharul si vanilia impreuna intr-un bol,adaugati ouale cite unul pe rind,mixati continuu dupa fiecare ou adaugat.
Adaugati iaurtul si continuati sa mixati.
Incorporati faina,praful de copt,praful de cacao si laptele si mixati totul impreuna.



Turnati compozitia intr-o tava de copt(unsa in prealabil cu ulei sau tapetata cu hartie de copt) si dati la cuptor pentru 35-40 minute.

Verificati cu o scobitoare daca pandispanul este copt.
Scoateti blatul de la cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti crema pentru tort.Mixati untul cu crema de branza intr-un bol,apoi adaugati zaharul cite putin.Dupa ce tot zaharul a fost incorporat la compozitie,adaugati zeama de lamaie si continuati sa mixati pentru inca 5 minute.
Taiati blatul pentru tort in 2 parti egale si le ungeti cu crema.
Delicios!!!



Pofta buna!!!

8 March 2013

8 Martie special...


    Fie ca toate implinirile frumoase,sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni.Iti doresc un 8 martie special!!

6 March 2013

Creamy chicken penne pasta. / Paste penne cu carne de pui si crema de branza.


   Aceasta reteta de pui cremos este o optiune sanatoasa pentru o cina perfecta.Foarte rapid de preparat si extrem de delicioasa.


Ingrediente:

  • 300g carne de pui
  • 2 ardei grasi medii
  • 1 ceapa medie
  • 100g crema de branza (Philadelphia)
  • 100 ml apa
  • 300g paste penne
  • sare 
  • piper
Modul de preparare:

   Pentru inceput,puneti la fiert pastele dupa instructiunile indicate pe pachet.
Intr-o tigaie caliti ceapa(taiata marunt),adaugati ardeii grasi(taiati in felii medii) si pieptul de pui,lasati la calit pentru 3-4 minute.Adaugati apa si lasati sa fiarba pentru aproximativ 5 minute.
Adaugati crema de branza,sarea si piperul,amestecati toutl bine si lasati la fiert pentru 2-3 minute la foc mic.


Rezultatul final va fi exceptional,veti avea un sos delicios pentru paste,foarte aromat si delicios.


Posta buna!!!

Baked stuffed peppers. / Ardei umpluti la cuptor.


Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 100g rosii tocate
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 5 ardei grasi mari
  • 200 ml apa
  • 300g carne tocata (porc sau vita)
  • 100g orez
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • marar si patrunjel taiat marunt
  • sare
  • pipe
Modul de preparare:

La inceput pregatiti toate ingredientele,tocati marunt ceapa,morcovul il dati prin razatoare.
Ardeii grasi se spala bine,le scoateti cotoarele si indepartati toate semintele.
Intr-o tigaie medie,caliti un pic ceapa,adaugati morcovul si rosiile,lasati sa se inmoaie un pic.
La aceasta compozitie,adaugati carnea tocata,orezul,mararul si patrunjelul,sarea si piperul.Amestecati totul impreuna si lasati la racit pentru o jumatate de ora.
Incepeti sa umpleti ardeii si ii asezati intr-o tava cu capac,adaugati in tava alaturi de ardei apa,zeama de lamaie si pasta de rosii.
Dati tava la cuptor pentru 1,5 ore la 200C.

Puteti servi ardeii umpluti cu smantana,sau alaturi de o salata.
Senzational!!


Pofta buna!!

2 March 2013

Happy Spring. / Felicitari de 1 Martie.


 Va doresc tuturor o Primavara frumoasa,cu mult noroc,multe bucurii si multe impliniri!!

17 February 2013

Clatite cu crema si visine. / Pancakes with cream and cherries.


   Acest desert este foarte cunoscut in Moldova,mai este numit si ''Cusma lui Guguta'' - mult preferatul desert al copilariei mele.


Ingrediente: 

  • 15 clatite (reteta de clatite)
  • 700g visine din borcan
  • 300g smantana grasa
  • 100g zahar
  • esenta de vanilie
  • ciocolata(pentru decorat)
Modul de preparare:

 La inceput pregatiti clatitele, visinele le scurgeti de suc.Mixati smantana cu zaharul si esenata de vanilie pina se formeaza o compozitie consistenta.
Pe masa de lucru,puneti cite o clatita,pe mijlocul ei asezam un rind de visine si incepem sa o rulam.
Pe un platou ,asezati si rulouri de clatite cu visine,le ungeti cu crema si repetati acest procedeu in ordine descrescatoare,formand la sfirsit o piramida,nu uitati ca fiecare strat trebuie sa ungeti cu crema de smantana.




La sfirsit,decoram prajitura cu crema si ciocolata rasa.
E de preferat sa tineti prajitura la frigider pentru citeva ore inainte de  a o servi....


POFTA BUNA!!!

Prajitura ''TIRAMISU''

                       Prajitura'TIRAMISU' este delicioasa, racoritoare si foarte placuta!!


Ingrediente:

  • 2 pachete piscoturi(400g)
  • 150 ml cafea tare
  • 25 ml brandy sau esenta de rom
  • 250g crema mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 100g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • cacao pudra(pentru decorat)
Modul de preparare:

 Intr-un bol mare,amestecati crema de mascarpone cu un mixer electric pina devine consistenta.
Intr-un bol separat amestacati frisca cu zaharul si esenta de vanilie.
Incorporati crema de frisca si crema de mascarpone impreuna.
Intr-un vas micut adaugam cafeaua si brandy,fiecare piscot in parte il inmuiati cite putin in cafea.
Pregatiti o tava de sticla adanca,turnati o treime din crema,incepeti sa aranjati primul strat de piscoturi,turnati deasupra a doua parte din crema,iarasi incepem cu al doilea strat de piscoturi.La sfirsit,turnam restul de crema deasura.


Tineti la frigider pentru 3-4 ore, inainte de a dervi decorati prajitura cu  cacao pudra.



POFTA BUNA!!!

Friptura de porc.




Ingrediente:
  • 8 felii carne de porc(1 kg carne)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare 
  • piper
  • 2 frunze de dafin
Modul de preparare:

 Pregatim o tava din sticla cu capac pentru a coace friptura de porc.
Facem o marinata din usturoi pisat,ulei,pasta de rosii,sare si piper.Toate aceste ingrediente le amestecam impreuna pina facem o pasta consistenta.Fiecare felie de carne o ungem pe ambele parti cu aceasta pasta.Intre timp setam cuptorul la 200C.Asezam feliile de carne in tava,deasupra adaugam apa,vinul,ceapa(taiata felii),frunzele de dafin si crengutele de cimbru.Puneti capacul deasupra si dam la cuptor pentru 1 ora.

Veti avea o friptura super delicioasa,foarte frageda si foarte aromata.
Puteti servi friptura cu ce doriti dumneavoastra!


Pofta buna!!!

16 February 2013

Mini Pavlova cu frisca si fructe. / Mini Pavlova with cream and fruits.



   Un desert exceptional,usor de preparat, iar combinatia de bezea cu frisca si fructe proaspete este de nedescris.



Ingrediente:

  • 6 mini Pavlova(din comert)
  • 150 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g fructe proaspete
  • ciocalata(pentru decorat)
Modul de preparare:
 Intr-un bol de sticla mixam frisca cu zaharul pudra.
Fiecare bezea in parte o decoram cu frisca,fructe proapete si ciocalata rasa.


Va asigur ca invitatii vor fi uimiti de acest desert favuros.


Pofta buna!!!


3 February 2013

Placinte moldovenesti cu branza. / Cottage cheese pie.



   Va prezint aceasta reteta de placinte.Foarte usor de preparat,extrem de pufoase si delicioase.



Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
800g branza de vaci
4 oua
sare(dupa gust)
150ml ulei
100ml lapte

Modul de preparare:

Pregatim foile pentru placinta(notati: fiecare pachet contine aprox. 12-13 foi). E necesar sa le acoperiti cu un prosop,deoarece se usuca foarte repede si e foarte dificil de lucrat cu ele.
Amestecati branza de vaci cu 3 oua si putina sare(puteti adauga si putin zahar,dupa preferinta).

Pe masa de lucru incepem cu prima foaie de placinta,ungeti toata foaia cu ulei,puneti deasupra a doua foaie si o ungeti iarasi cu ulei,adaugam branza de vaci si rotim placinta.In acest mod pregatiti toate celelalte placinte.
(Notati: in tava incap 6 placinte.)



 Amestecati bine laptele cu un ou,si toata aceasta compozitie o turnati deasupra placintelor.
Dati tava la cuptor pentru 45 min la 200C.
Cind le scoateti  placintele din cuptor, e de preferat sa le tineti acoperite cu un prosop pentru 10-15 min.
Le puteti servi calde sau reci.




POFTA BUNA!!! 

COFFEE AND WALNUTS CAKE. / TORT CU CAFEA SI NUCI.



A delicious cake infused with espresso coffee,very light and easy to prepare.
  Un tort delicios insiropat cu cafea,foarte delicat si usor de preparat.


Ingredients. / Ingrediente.

For the cake / pentru pandispan:

225g unsalted butter / 225 g unt nesarat
225g sugar / 225g zahar
4 eggs / 4 oua
50ml strong espresso coffee / 50ml cafea tare
225g flour / 225g faina
75g walnuts / 75g nuci maruntite
1tsp baking powder / 1 ligurita praf de copt

For the cream topping / pentru crema:

600ml wipped cream / 600ml frisca
100g icing sugar / 100g zahar pudra
coffee extract / esenta cafea
grated chocolate,to decorate / ciocolate rasa,pentru decorat.

Preparation method / modul de preparare:

*Preheat the oven to 180C. / Incalziti cuptorul la 180C.

*In a bowl,beat the butter and sugar together until very light an pale. / Intr-un bol, mixati untul si zaharul impreuna pina se incorporeaza totul.

*Add the eggs one at a time to the butter and sugar mixture,beating well to completely incorporate each egg before adding the next egg. / Adaugati ouale cite unul pe rind in toata compozitia,mixati complet fiecare ou inainte de a adauga urmatorul.

*Add the espresso to the mixture and stir well. / Adaugati cafeaua in compozitie si amestecati bine.

*Add the flour,baking powder and walnuts and stir well to completely combine. / Adaugati faina,praful de copt si nucile si amestecati bine pina s-a incorporat toata compozitia.

*Spoon the cake mixture into a lined and greased cake tins. / Turnati toata compozitia intr-o tava rotunda,unsa in prealabil cu putin unt sau tapetata cu hirtie de copt.

*Transfer to the oven to bake for 30-35 minutes,or until a skewer inserted into the centre of the cake comes out clean and the cake is golden-brown. / Puneti tava la cuptor si coaceti pentru 30-35 minute,verificati cu o scobitoare daca pandispanul e copt.

*Remove the cake from the oven and leave to cool. / Cind pandispanul e copt,lasati la racorit.

*For the cream topping,beat the wipped cream and icing sugar together in a small until thick./ Pentru crema,mixati frisca si zaharul pudra intr-un bol pina s-a ingrosat.

*Add the coffee extract and mix well. / Adaugati esenta de cafea si amestecati bine.

*Spread the cream over the top of each cake,then place one cake on top of the other. / Impartiti pandispanul in 2, si incepeti sa asamblati cu crema.

*Decorate the top of the cake with the grated chocolate. / Decorati tortul cu ciocolata rasa.



ENJOY!!!


Pancakes(Crepes) / Clatite



    This is the simple,everyday pancakes recipe.Great for sweet or savoury pancakes.
Aceasta e o reteta foarte simpla,usor de preparat in fiecare zi.

Ingredients / Ingrediente
200g plain flour / 200g faina
350-400ml milk / 350-400ml lapte
3 eggs / 3 oua
pinch of salt / un pic de sare
vegetable oil or butter (for frying) / ulei vegetal sau unt (pentru prajit)

optional:
1tbsp sugar / 1 lingura zahar
vanilla extract / esenta de vanilie

Put the flour into a large bowl,in the centre pour in the milk and eggs.Give a quick whisk before incorporating the flour,whisk until you have a smooth batter.Add 1tbsp of vegetable oil and whisk again.

Punem faina intr-un bol mare,in centru facem o gaura si turnam laptele si ouale.Amestecam totul impreuna.Adauga m 1 lingura de ulei vegetal si amestecam din nou toata compozitia.


 Take a large frying pan,wipe inside of the pan with little oil or butter.Heat the pan for a minute before to start.
Add a ladleful of batter to the pan and swirling it round the pan to get a nice layer.

 Pregatim o tigaie rotunda,pe interior o ungem cu putin ulei vegetal sau unt,incalzim tigaia pentru un minut inainte de a incepe.Punem un polonic din compozitie in tigaie si se intinde,miscand tigaia pina se acopera perfect fundul tigaii.


Cook the pancakes on each side for 30-40 seconds.
Coaceti clatitele pe fiecare parte pentru 30-40 secunde.
You can serve them with some fresh fruits,cream or golden syrup...Delicious!!!
Le puteti servi cu fructe proaspete,crema sau cu miere de albine...Delicios!!!

ENJOY!!!