Va propun o reteta de chec simplu,foarte usor de preparat,putine ingrediente,delicios si foarte pufos.
Ingrediente:
- 225g miere de albine
- 6 oua (la temperatura camerei)
- 110g faina (cernuta)
- 110g nuci maruntite
- 100 ml lapte
- zahar pudra(pentru decorat)
Setati cuptorul la 180C si pregatiti o tava de copt de 24-26 cm diametru pe care o tapetati cu hartie de copt.In timp ce pregatiti toate ingredientele,mierea de altine turnati-o intr-un borcanel sau intr-un pahar si il plasati intr-un vas cu apa calduta,in felul asta mierea de albine va deveni fluida.
Separati galbenusurile de ou si puneti-le in tr-un bol,adaugati mierea si mixati bine.
Adaugati faina cernuta,putin cite putin,apoi puneti nucile maruntite.Dupa ce ati amestecati totul,adaugati si laptele.
Albusurile de ou le bateti spuma si le adaugati la compozitie,folositi o spatula sau o lingura de lemn pentru a incorpora spuma de albus cu toata compozitia.
Turnati totul in tava si coaceti pentru 45-50 minute.
Pentru a va asigura ca blatul este copt,verificati cu o scobitoare.
Decorati checul cu zahar pudra.
Pofta buna!!!