18 June 2013

Guacamole recipe. / Reteta de guacamole.

           Salata de guacamole este absolut de delicioasa,foarte simplu si rapid de preparat. Reprezinta un antreu perfect.

Ingrediente:
  • 1 avocado bine copt
  • 1 rosie medie
  • 1 jumatate de ceapa
  • 1 felie de bacon
  • 1 lingura maioneza
  • 1/4 lingurita praf de ardei iute
  • sare,piper
Modul de preparare:

  Avocado se taie in jumatate,si cu o lingurita se scobeste toto miezul din mijloc.
Puneti miezul de avocado intr-un bol si cu o furculita pasati totul pina veti obtine o pasta moale si cremoasa.
Tocati marunt ceapa,rosia,felia de bacon si adaugati la pasta de avocado,puneti maionaza,condimentati cu sare,piper si praf de ardei iute si amestecati bine toata compozitia.
Puteti servi aceasta superba salata cu nachos-chipsuri de porumb,felii de legume sau cu paine.




Spor la gatit!!!

15 June 2013

Cherry Cake. / Tort cu visine.

Tort cu visine - o combinatie divina dintre ciocolata,frisca si visine acrisoare.

Ingrediente:
  • 125g margarina
  • 125 zahar
  • 2 oua
  • 100g faina
  • 25g praf de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri lapte
Crema:
  • 300g frisca
  • 75g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150g visine din conserva
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180C.
Tapetati o tava rotunda pentru tort cu hartie de copt.
Intr-un bol,mixati margarina si zaharul pina obtineti o compozitite cremoasa.Adaugati ouale unul cite unul.Dupa ce incorporati ouale,adaugati faina cernuta,praful de cacao si praful de copt.Dupa ce ati mixat totul bine,turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 25-30 minute pina trece testul cu scobitoarea.
Lasati blatul la racit,dupa ce s-a racorit complet,taiati blatul in 2 parti egale.
 Pentru crema,mixati frisca cu zaharul si extractul de vanilie.
Visinele din conserva,scurgeti-le bine de suc si adaugati putina zeama de lamaie.
Incepeti sa asamblati tortul.Pe primul strat decorati  cu frisca si visine,



continuati in acelasi mod si pe al doilea strat.


Rezultatul este fenomenal,un tort foarte simpul, super delicios si aromat!!!




Enjoy!!!

5 June 2013

Prajitura Pavlova.


Ingrediente:

  • 3 albusuri de ou
  • 175g zahar
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingurita amidon de porumb
Crema:

  • 300 ml frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • fructe proaspete(pentru decorat)
  • zahar pudra(pentru decorat)
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180.
Tapetati o tava cu hartie de copt si formati un cerc de aproximativ 20 cm in diametru.
Separati albusurile de ou de galbenus.Intr-un bol curat si uscat foarte bine puneti albusurile si incepeti sa  bateti cu un mixer electric,adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pina obtineti o crema lucioasa si pufoasa.
Amestecati otetul cu amidonul si adaugati la compozitie.Daca intoarceti bolul cu fundul in sus si bezeaua nu curge,atunci stim ca crema e batuta bine si e gata pentru coacere.



 Puneti bezeaua intr-o punga de decorat si pe tava unde ati format cercul incepeti sa decorati pavlova cu o depresiune in centru si dati la cuptor pentru 45 minute.



  Cind a trecut acest timp,stingeti cuptorul si lasati pavlova in cuptor pentru aproximativ o ora.Va fi crocanta la exterior si foarte cremoasa in interior.
Pentru crema,mixati frisca cu zaharul,adaugati si extractul de vanilie
Dupa ce s-a racit complet Pavlova,puneti frisca la mijloc,decorati cu fructe proaspete si zahar pundra.



Pentru prima data am facut Pavlova,va spun din suflet,a iesit neaparat de buna.Combinatia este nemaipomenita,un desert foarte rafinat si extrem de delicios.


Enjoy!!!

1 June 2013

Sausage rolls. / Crenvusti in aluat de foietaj.

Un antreu foarte des intilnit la orice fel de ocazii si absolut delicios.

Ingrediente:
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 12 crenvusti pentru cocktail-uri
  • 1 ou
Modul de preparare:
  Setati cuptrul la 180C.
Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt.
Pe masa de lucru,intindeti aluatul de foietaj si taiati foaia in 12 patratele egale.
Pe fiecare patratel de aluat se aseaza cite un crenvusti si se roteste.
Toti crenvustii din aluat formati se aseasa pe tava si ungeti cu oul batut.


Dati tava la cuptor pentru 20-25 minute pina se rumenesc frumos.



Pofta buna!!

30 May 2013

Batter-fried aubergines. / Vinete pane.


Ingrediente:
  • 2 vinete mari
  • 4 oua
  • faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
Modul de preparare:
  
   Spalati vinetele si taiati rondele.
Prasarati sare peste rondelele de vinete si lasati sa isi scurga apa.


Bateti bine ouale cu sare si piper.
Fiecare felie de vinete treceti prin faina pe ambele parti,mai apoi prin oul batut si puneti la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.


     Dupa ce s-au rumenit bine,scoateti rondele de vinete pe un servetel de hirtie ca sa se scurga de ulei.

   Puteti servi vinetele pane ca atare, cu mujdei de usturoi sau mai puteti pregati cu ele sandwich-uri.


Spor la gatit!!!

29 May 2013

Rocket salad. / Salata cu rucola.

       Astazi va propun o salata de rucola,foarte usor de preparat si absolut delicioasa.


Ingrediente:

  • 100g piept de pui
  • 1 pachet salata de rucola
  • 5 rosii cherry
  • 1 ou 
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
Modul de preparare:

 Puneti la fiert un ou de gaina.
Condimentati pieptul de pui cu sare si piper si puneti-l la prajit pe ambele parti in putin ulei incins.
 Pe o farfurie,aranjati salata de rucola,adaugati rosiile cherry taiate jumatati,pieptul de pui taiat fisii si oul fiert tare taiat in 4 bucati.
Condimentati aceasta salata cu putina sare si stropiti deasupra cu ulei de masline si putin suc de lamaie.
O bunatate!!




Pofta buna!!!

28 May 2013

Peste prajit cu faina de porumb.

        Pentru aceasta reteta puteti folosi orice fel de peste doriti,fie el intreg sau fileuri,fie proaspat sau inghetat.
Pragatit in modul asta,pestele este foarte crocant si extraordinar de gustos.


Ingrediente:
  • 1 kg peste (eu am folosit peste alb inghetat)
  • faina de porumb(malai)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Modul de preparare:

 Spalati bine cu apa rece fileurile de peste.
Condimentati pe toate partile cu sare.

   Fiecare fileu in parte il treceti prin faina de porumb,aveti grija ca ambele parti sa fie acoperite cu faina si puneti la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

Fileurile de peste se prajesc bine pe ambele parti.


In cazul nostru,am servit pestele prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Delicios!!!


Pofta buna!!!

27 May 2013

Chiftelute cu sos.


Ingrediente pentru chiftelute:

  • 750g carne tocata de porc
  • 3 oua
  • 1/2 pahar de orez
  • 3 frunze de salata verde
  • 1 ceapa medie
  • patrunjel
  • sare si piper
Ingrediente pentru sos:

  • 3 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 3 cepe medii
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 200 ml apa
  • sare si piper
Modul de preparare:

  Spalati orezul bine cu apa rece si puneti-l la fiert pentru circa 4-5 minute.
Intr-un bol mare puneti carnea tocata de porc,adaugati ouale,ceapa taiata marunt,orezul(clatit in prealabil cu apa rece),frunzele de salata tocate marunt,sarea,piperul si patrunjelui si amestecati totul impreuna.

Din toata aceasta compozitie,formati chiftelutele in orice forma doriti.
Intr-o tigaie cu ulei incins,puneti la prajit chiftelutele si aveti grija sa le rumeniti pe ambele parti.



    Dupa ce terminati de prajit toate chiftelutele,incepeti sa pregatiti sosul cu legume.
Spalati bine toate legumele.
Intr- cratita incinsa cu ulei,rumeniti mai intai ceapa tocata marunt,apoi adaugati morcovul dat prin razatoare si ardeiul taiat marunt.Lasati la calit pentru 5 minute.
Adaugati apa,pasta de rosii,condimentati cu sare si piper si puneti frunzele de dafin.
In timp ce fierbe sosul,adaugati in cratita chiftelutele,acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pentru o jumatate de ora.



  Chiftelutele cu sos le puteti servi ca atare sau cu orice fel de garnitura doriti.



Pofta buna!!!

16 May 2013

Tacos cu pui si fasole rosie.

       O combinatie nemaipomenita dintre foile de tortilla crocante cu carne si legumele.Foarte usor de praparat si mai ales le puteti pregati cu orice ingrediente preferati.Bineinteles,reteta originala contine carne tocata de vita,dar eu am inlocuit-o cu carne de pui si fasole rosie.


Ingrediente:
  • 200g carne de pui dezosata
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva fasole rosii boabe
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite condimente pentru tacos
  • 1/2 lingurita ardei iute
  • 4 foi tortilla prajite
  • sare,piper
  • 100 ml apa
  • 100g cascaval ras
  • frunze de salata verde
Modul de preparare:
    Setati cuptorul la 180C si cind este incins bine,introduceti in cuptor foile de tortilla urmand instructiunile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei,adaugati ceapa tocata marunt si caliti un pic,dupa care puneti ardeiul taiat fasii si carnea de pui tocata marunt,lasati sa se inmoaie un pic si adaugati fasolea rosie.
Condimentati toata compozitia la care adaugati si apa,lasati la fiert pentru circa 15-20 minute.

Asamblati tacos in momentul servirii.


  In fiecare foaie de tortilla,asezati circa 3 linguri din sosul pregatit,putina salata verde taiata fasii si decorati deasupra cu cascaval ras.



 Puteti servi tacos cu sos iute sau cu smantana.In cazul nostru am servit cu o salata din crab si porumb.
Delicios!!!


Spor la gatit!!

11 May 2013

Birthday Cake. / Tort pentru ziua de nastere.

   Este un tort pregatit cu multa dragoste pentru ziua de nastere a iubitutlui meu.Rezultatul este fenomenal,extrem de delicios,fin si aromat si foarte usor de pragatit.Reteta este: Tort cu miere si smantana.






Enjoy!!!!