Acum ceva vreme,gasisem intr-o carte de bucate o reteta de lasagna,care mi s-a parut interesanta si am zis ca neaparat trebuie incercata. E o reteta super rapida de preparat,iar sosul alb este inlocuit cu smantana. Rezultatul este fenomenal!!
Ingrediente:
- 1 pachet foi de lasagna
- 500g carne tocata de porc
- 1 conserva rosii tocate
- 1 ardei gras
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa medie
- 50 ml ulei
- 50g unt
- 200 ml apa
- 100 ml vin alb
- 1 frunza de dafin
- sare,piper
- 400 ml smantana
- 100g cascaval ras
- 2 linguri parmezan ras
Incepeti sa pregatiti sosul bechamel. Incingeti uleiul si untul intr-o cratita,adaugati ceapa taiata rondele,morcovul si ardeiul taiat marunt si caliti pentru 2-3 minute pina se rumeneste.
Puneti carnea tocata si caliti un pic,dupa care adaugati apa,vinul si rosiile tocate,condimentati cu sare si piper si lasati la fiert pe foc mic pentru aproximativ 3- 4 ore. Cu cit sosul este fiert mai mult timp,cu atit lasagna va iesi mai gustoasa :) Daca vi se pare ca sosul e prea uscat,mai adaugati un pic de apa.
Pentru sosul alb,amestecati smantana cu cascavalul si parmezanul dat prin razatoare.
Setati cuptorul la 180C.
Pregatiti o tava adanca pentru lasagna.Pe fundul tavei turnati o treime din sosul alb,puneti o foaie de lasagna,dupa care turnati jumatate din sousl bechamel,acoperiti cu o foaie de lasagna,continuati cu sosul alb si cealalta jumatate din sosul bechamel si acoperiti cu o foaie de lasagna.
Turnati deasupra restul de sos alb si presarati cu cascaval ras.
Dati tava la cuptor pentru 45 de minute pina se rumeneste frumos cascavalul.
Delicios!!!
Spor la gatit!!!