2 May 2013

Lasagna recipe. / Reteta de lasagna.

         Acum ceva vreme,gasisem intr-o carte de bucate o reteta de lasagna,care mi s-a parut interesanta si am zis ca neaparat trebuie incercata. E o reteta super rapida de preparat,iar sosul alb este inlocuit cu smantana. Rezultatul este fenomenal!!

Ingrediente:
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 500g carne tocata de porc
  • 1 conserva rosii tocate
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa medie
  • 50 ml ulei
  • 50g unt
  • 200 ml apa
  • 100 ml vin alb
  • 1 frunza de dafin
  • sare,piper
Pentru sosul alb:
  • 400 ml smantana
  • 100g cascaval ras
  • 2 linguri parmezan ras
Modul de preparare:

  Incepeti sa pregatiti sosul bechamel. Incingeti uleiul si untul intr-o cratita,adaugati ceapa taiata rondele,morcovul si ardeiul taiat marunt si caliti pentru 2-3 minute pina se rumeneste.
Puneti carnea tocata si caliti un pic,dupa care adaugati apa,vinul si rosiile tocate,condimentati cu sare si piper si lasati la fiert pe foc mic pentru aproximativ 3- 4 ore. Cu cit sosul este fiert mai mult timp,cu atit lasagna va iesi mai gustoasa :) Daca vi se pare ca sosul e prea uscat,mai adaugati un pic de apa.



  Pentru sosul alb,amestecati smantana cu cascavalul si parmezanul dat prin razatoare.


 Setati cuptorul la 180C.
Pregatiti o tava adanca pentru lasagna.Pe fundul tavei turnati o treime din sosul alb,puneti o foaie de lasagna,dupa care turnati jumatate din sousl bechamel,acoperiti cu o foaie de lasagna,continuati cu sosul alb si cealalta jumatate din sosul bechamel si acoperiti cu o foaie de lasagna.


Turnati deasupra restul de sos alb si presarati cu cascaval ras.


Dati tava la cuptor pentru 45 de minute pina se rumeneste frumos cascavalul.


Delicios!!!


Spor la gatit!!!

Pasca cu branza.


Ingrediente pentru aluat:

  • 500g faina
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100g unt sau margarin
  • 250 ml lapte caldut
  • 100g zahar
  • sare
Ingrediente pentru umplutura:

  • 200g branza de vaci(cottage cheese)
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
Modul de preparare:

  Intr-un bol incapator,puneti faina cernuta si faceti o gaura la mijloc.Adaugati ouale,sarea,zaharul,untul taiat bucatele,laptele caldut si drojdia.Amestecati toate ingredientele.
Incepeti sa framantati aluatul cu mana pina va incepe sa capete consistenta.Daca vi se pare ca aluatul e prea moale,mai puteti adauga putina faina.
  Dupa ce ati terminat de framantat,acoperiti aluatul cu un prosop sau cu o folie de plastic si lasati la crescut intr-un loc caldut.
  Umplutura de branza se prepara foarte usor.Intr-un bol,amestecati branza de vaci,ouale,zaharul si esenta de vanilie.
Dupa ce aluatul de pasca si-a dublat volumul,il puneti pe masa de lucru si il impartiti in 3 parti egale.
Pregatiti o tava rotunda si ungeti cu putin ulei.
 Prima bucata de aluat,o intindeti usor cu degetele pe fundul tavii. Din a doua bucata de aluat,formati 2 rolouri pe care le impletiti si aranjati pe marginea tavii formand o coronita.
Din ultima parte de aluat,impleti iarasi rulourile si arajati-le pe mijlocul tavii formand o cruce.
  In spatiile libere din mijlocul tavii,turnati compozitia de branza.
Lasati pasca la crescut pentru 15-20 minute,iar dupa ce s-a ridicat un pic,ungeti-o cu un galbenus de ou amestecat si dati la cuptor (care a fost incalzit in prealabil la 180C) pentru 50-60 de minute.



 Dupa ce pasca s-a rumenit frumos,scoateti din cuptor si ungeti pe deasupra cu putin ulei,ca sa aiba un aspect lucios.


Spor la gatit!! 

25 April 2013

Boritos recipe. / Reteta de boritos.

         Va prezint o reteta super usoara pentru un pranz delicios,si care le puteti pregati cu orice aveti prin frigider.Inspiratia vine de la sine. :) :)
Eu am pregatit boritos cu carne si cartofi pregatiti la cuptor.

Ingrediente:
  • foi de tortilla
  • carne cu cartofi la cuptor
  • 150g cascaval ras
  • sos de chilli
  • 2 rosii medii
  • patrunjel tocat
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 180C.
Foile de tortilla le incalziti un pic la cuptorul cu microunde,pentru a fi un pic moi.
Umpleti foile de tortilla cu un pic de cartofi cu carne,putin sos iute,2 felii de rosii si putin cascaval ras si impaturam ca un pachetel.

Repetati procedura pentru cite pachetele doriti sa pregatiti.
Puneti boritos pe o tava si prasarati deasupra cu cascaval ras.


Dati la cuptor pentru 15-20 minute,pina se rumeneste cascavalul deasupra.
Puteti servi boritos alaturi de o salata sau orice doriti dumneavoastra.


Pofta buna!!!

23 April 2013

Trifle recipe. / Reteta de trifle.


Ingrediente:

  • 1 pachet piscoturi pentru trifle
  • 1 pachet jeleu cu gust de zmeura
  • 1 pachet budinca
  • 200g frisca
  • 100g zmeura
Modul de preparare:
 
   Trifle este un desert englezesc ce poate fi pregatit intr-un bol mare sau in forme individuale.
Este un desert foarte racoritor si aromat.
Pregatiti jeleul si budinca,urmind instructiunile de pe pachet.
Pe fundul formelor turnati jeleul de fructe,adaugati in fiecare forma citeva fructe de zmeura si lasati la frigider pina se prinde jeleul.
Asezati piscoturile de trifle taiate bucatele,turnati crema de budinca si deasupra se pune frisca praspat batuta.
Pastrati la frigider pina in momentul servirii.
Puteti decora trifle-ul cu fructe proaspete si sos de zmeura.


Pofta buna!!!

17 April 2013

Savoury muffins. / Briose aperitive.

    De foarte mult timp imi doream sa pregatesc aceste briose.Reteta am gasit-o pe Blogul lui Cristina si ii multumesc foarte mult.Rezultatul este senzational.


 Ingrediente:

  • 4 oua
  • 130g faina 
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura lapte
  • 50g salam
  • 50g cascaval
  • 1 ardei gras
  • sare,piper
Modul de preparare:

    Setati cuptorul la 180C.
Intr-un bol amestecati ouale,uleiul si laptele,adaugati salamul si cascavalul taiat marunt,ardeiul gras taiat cubulete,faina si praful de copt(faina cernuta in prealabil).Condimentati cu sare si piper si amestecati toata compozitia cu un tel.
In forma de briose asezati hartiutele de copt si le umpleti cu aceasta compozitie.


Puneti tava la cuptor pentru 30-35 minute.


Puteti servi aceste briose delicioase atat calde cat si reci.


Pofta buna!!!

Cartofi cu carne la cuptor. / Baked potatoes and chicken.


Ingrediente:

  • 6 cartofi medii
  • 300g piept de pui feliat
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 50g ulei de masline
  • sare,piper
  • 1 lingurita praf de curry
Modul de preparare:
  Setati cuptorul la 180C.
Cartofii ii curatiti de coaja,ii spalati bine si ii taiati in cubulete.
Ceapa o feliati rondele,morcovul si ardeiul il taiati cubulete. Intr-un bol mare,puneti pieptul de pui feliat,adaugati cartofii,ceapa,morcovul,ardeiul,toate condimentele,uleiul si amestecati totul bine.
Puteti coace cartofii intr-o tava adinca sau ii puteti pune intr-o punga. Eu am folosit punga,deoarece cartofii  isi pastreaza foarte bine aroma.
Puneti carnea si cartofii intr-o punga si dati la cuptor pentru 1- 1.5 ore.


O reteta super simpla si delicioasa cu care veti uimi invitatii.


Pofta buna!!

15 April 2013

Chiftelute cu carne de porc si orez.


Ingrediente:

  • 750g carne tocata de porc 
  • 3 oua
  • 1/2 pahar de orez
  • 1 ceapa medie
  • patrunjel tocat
  • sare,piper
  • ulei pentru prajit
Modul de preparare:

  Spalati orezul bine cu apa rece si puneti-l la fiert pentru cca 4-5 minute.
Intr-un bol mare,puneti carnea tocata de porc,adaugati ouale,ceapa taiata marunt,orezul(clatit in prealabil cu apa rece),sarea,piperul si patrunjelul.
Amestecati totul impreuna.
Din toata aceasta compozitie,formati chiftelutele in orice forma doriti.
Intr-o tigaie cu ulei incins se pun la prajit chiftelutele.Aveti grija sa le rumeniti pe ambele parti.
   Puteti servi aceste chiftelute delicioase cu orice fel de garnitura.
Noi le-am servit cu salata de lettuce si piure de cartofi.




Spor la gatit tuturor!!!

12 April 2013

Rocket salad on toast. / Salata de rucola pe paine prajita.

              Va prezint o reteta super minunata si super usoara de preparat.Este ideala pentru un dejun sau pentru un pranz delicios.


Ingrediente:
  • 1 felie de bagheta
  • 1 ou mediu
  • 1 pachet salata de rucola
  • branza feta
  • 1 rosie medie
  • sare,piper
  • ulei de masline
Modul de preparare:

 Se bate oul bine,adaugati sarea si piperul dupa gust.
Felia de bagheta o treceti prin ou si o puneti in tigaie la prajit.



Prajiti bine pe ambele parti.
Decorati felia de bagheta cu salata de rucola,rosii taiate cubulete si branza feta.Stropiti deasupra ccu ulei de masline.
Delicios!!

Pofta buna!!!

7 April 2013

Pastai de fasole cu cartofi si usturoi.

    Cea mai simpla si delicioasa reteta.Eu o pregatesc destul de des si in majoritatea timpului folosesc pastai inghetate,deoarece sint mult mai ieftine decit cele proaspete si le puteti gasi in supermarket in fiecare anotimp al anului.

Ingrediente:

  • 750g pastai de fasole
  • 3 cartofi medii
  • 2 cateti de usturoi
  • ulei (pentru gatit)
  • 100 ml apa
  • sare,piper
Modul de ppreparare:

    Atunci cand cumparati pastaile inghetate,ele sint gata curatite de extremitati,dar totusi e bine sa mai verificati o data.Pastaile le spalati bine,cartofii ii curatiti de coaja si ii taiati cubulete.
Intr-o tigaie adanca,incingeti uleiul,adaugati fasolea pastai si cartofii.
Caliti un pic,dupa care adaugati apa.Acoperiti tigaia cu un capac si lasati la fiert pe foc mic pina cand scade toata apa si pastaile cu cartofii sint deja gata.
Atunci,adaugati usturoiul pisat,sarea si piperul dupa gust si mai lasati pe foc mic inca 4-5 minute.
Puteti servi imediat.


Pofta buna!!!

6 April 2013

Hummus recipe. / Reteta de hummus.

O reteta super simpla si cu mici modificari.
        Initial,am vrut sa pregatesc o reteta de fasole batute,dar m-am gandit sa inlocuiesc o parte din fasole cu boabe de naut.Sincer va spun,a iesit o reteta geniala.

Ingrediente:
  • 2 conserve naut
  • 1 conserva fasole
  • 2 cateti de usturoi
  • sare(dupa gust)
  • 2-3 cepe medii
  • 1/2 lingurita pasta de rosii
Modul de preparare:

    Pentru aceasta reteta am folosit fasole si naut la conserva.
Puneti intr-un bol nautul si fasolea si clatiti cu apa de citeva ori.


Foarte atent,cu blenderul incepeti sa pasati ingredientele.
Pasati bine,pina cand veti avea o pasta cremoasa.
Adaugati sarea,usturoiul pisat si amestecati bine.
Taiati ceapa rondele si o caliti in putin ulei,adaugati pasta de rosii pentru a avea o culoare intensa.
Decorati pasta de naut si fasole cu ceapa calita.
Foarte delicios!!!


Pofta buna!!!

3 April 2013

Aubergine and chickpea curry. / Curry de vinete si naut.

        Ador la nebunie retelele de curry,fie preparate cu carne sau doar cu legume.Astazi va prezint o reteta simpla de curry.Consider ca fiecare dintre noi detine in bucatarie condimente indiene.In orice moment puteti prepara o reteta indiana savuroasa cu aceste condimente.


Ingrediente:
  • 1 vanata medie
  • 1 conserva naut
  • 2 cartofi medii
  • 2 rosii medii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe medii
  • 1/2 lingurita chimion( cumin )
  • 1/2 lingurita praf de curry
  • 1/4 lingurita praf de ardei iute
  • 1/4 lingurita paprika
  • 100 ml apa
  • sare,piper
  • patrunjel tocat
  • 1 pachet lipii indiene
Modul de preparare:

    Intr-o tigaie incinsa cu ulei,adaugati ceapa taiata rondele si caliti pentru citeva minute.Cind ceapa s-a inmuiat,adaugati condomentele(chimion,curry,paprika,ardei iute) si lasati la prajit pentru maximum un minut.
Adaugati cartofii si vanata taiata cubulete si nautul.Amestecati totul,puneti apa,usturoiul,rosiile taiate marunt,condimentati curry-ul cu sare si piper si lasati la fiert pe foc mic.
Aveti grija sa amestecati din cand in cand.
Cand este gata decorati cu patrunjel tocat marunt.
Puteti servi curry cu lipii indiene.
Delicios!!!




Pofta buna!!!

31 March 2013

Red Velvet cake. / Tort ''Red Velvet''

        Acest tort,care arata superb,este perfect pentru orice fel de serbare. Este necesar sa folositi un colorant alimentar de calitate,in caz contrar veti avea un tort de cacao.Combinatia perfecta dintre culoarea rosie a blatului si crema alba ofera un aspect exceptional.

Ingrediente pentru pandispan:
  • 150g unt nesarat (la temparatura camerei)
  • 150g zahar
  • 3 oua (la emperatura camerei)
  • 150g faina
  • 30g praf de cacao
  • 4 linguri iaurt
  • 4-5 lingurite colorant rosu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura lapte
  • esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
  • 500g crema de branza (Philadelphia)
  • 200g zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • fulgi de cocos (pentru decorat)
Modul de preparare:

   Setati cuptorul la 180C si tapetati cu hirtie de copt o tava de 22 cm diametru.
Mixati untul,zaharul si esenta de vanilie impreuna intr-un bol,adaugati galbenusurile de ou cite unul pe rind,mixati continuu dupa fiecare galbenus adaugat.
Iaurtul il amestecati cu colorantul rosu si adaugati la compozitie.
Incorporati faina,praful de copt,praful de caco si laptele si mixati totul impreuna pentru aproximatix 4 minute.


   Albusurile de ou le bateti spuma si le adaugati la compozitie,folositi o lingura de lemn sau o spatula pentru a incorpora albusul de ou.


   Turnati compozitia in tava de copt si dati la cuptor pentru 50-55 de minute.Faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca pandispanul este bine copt.
Scoateti blatul de la cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti crema pentru tort. Mixati crema de branza cu zaharul pudra,adaugati zeama de lamaie si continuati sa mixati pentru 2 minute.
Taiati blatul pentru tort in 2 parti egale si ungeti cu crema .
Decorati tortul cu fulgi de cocos.


 Super delicios!!!!



Enjoy!!!

30 March 2013

Zucchini brushchetta. / Bruschete cu zucchini.

  Trebuie sa incercati neaparat aceste bruschete cu zucchini si parmezan.Este o reteta extrem de simpla si delicioasa.


Ingrediente:

  • 1 bacheta medie
  • 1 dovlecel mediu
  • usturoi
  • parmezan
  • sare,piper (dupa gust)
  • patrunjel tocat (pentru decorat)
Modul de preparare:

 Feliile de bagheta le prajiti pe ambele parti pe o tigaie grill.Dupa ce sint gata le ungeti cu usturoi.

  Dovlecelul,taiat rondele il caliti pentru citeva minute in putin ulei,adaugati usturoiul, condimentati cu sare si piper si mai lasati la calit pentru 2 minute.Cind totul este gata,adaugati parmezanul ras.
  Pe feliile de bagheta aranjati dovlecelul calit si decorati cu patrunjel tocat marunt.


Pofta buna!!!!

21 March 2013

Shepherd's Pie. / Placinta Pastorului.

     Placinta Pastorului este o placinta din carne cu crusta din piure de cartofi.O reteta originara din din Irlanda ce a aparut in 1791.Reteta originala a acestei placinte contine carne de oaie,dar eu am inlocuit cu carne de porc.Este una dintre cele mai rapide retete de preparat si tocmai perfecta pentru o cina in familie.


Ingrediente:

  • 500g carne de porc tocata
  • 1 morcov
  • 1 praj
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii(taiata cubulete)
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • parmezam
Pentru piureul de cartofi:

  • 5 cartofi medii (500g)
  • 25g crema de branza(Philadelphia)
  • 25g unt
  • sare(dupa gust)
Modul de preparare:

  Setati cuptorul la 200C.
Intr-o tigaie adanca,punem uleiul,adaugam ceapa taiata rondele,morcovul ras,ardeiul gras taiat cuburi,rosiile cuburi si calim putin.Adaugam carnea tocata,amestecam bine cu o lingura de lemn.Dupa ce carnea s-a calit un pic adaugati pasta de rosii,apa,vinul si toate condimentele.Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.
Pentru piureu,curatiti cartofii de coaja si ii fierbeti.Cind sint gata,adaugati crema de branza,untul si amestecati bine.

  Pregatiti o caserola,turnati in ea compozitia de carne tocata,peste carne se adauga piureul de cartofi.


Deasupra presarati cu parmezam dat prin razatoare.
Dati caserola la cuptor pentru o jumatate de ora.
Serviti aceasta placinta delicioasa cu o salata din legume.


Senzational!!!